Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "UV light box"

Από Αποεμπορευματοποίηση
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Είναι μερικά πράγματα που θέλω να τα φτιάξω μόνο για το γαμώτο. Μόνο για να δείξεις ότι το UV li...')
(Καμία διαφορά)

Αναθεώρηση της 01:18, 21 Οκτωβρίου 2015

Είναι μερικά πράγματα που θέλω να τα φτιάξω μόνο για το γαμώτο. Μόνο για να δείξεις ότι το UV lightbox των 200-300-500 ευρώ που σου πουλάνε μπορεί να κατασκευαστεί και με 20 :)

Αλλά για το συγκεκριμένο είχα και καλή δικαιολογία. Με έπιασε να φτιάξω κυανοτυπίες (τη διαδικασία που μας άφησε τη λέξη blueprint) και οι διαολεμένες χρειάζονται υπεριώδες φως για να δουλέψουν. Και το χειμώνα στη γερμανία το φως είναι λιγοστό, πόσο μάλλον το υπεριώδες :)

στην αρχή σκέφτηκα να αγοράσω λάμπες UV και να τις βάλω σ' ένα κουτί μέχρι που μου ήρθε μια ακόμα καλύτερη, φθηνότερη και πιο απλή στην κατασκευή. Αν ψάξετε "Nail UV Light Dryer" θα βρείτε κάτι υπέροχες κινέζικες συσκευές για μανικιουρ που διαθέτουν 4 UV λάμπες των 9watt (36Watt σύνολο) σε μορφή PL, έτοιμο τροφοδοτικό διακόπτες και τα πάντα για μόλις 15-20ευρώ. Λοιπόν αγοράζετε ένα τέτοιο, κι ένα οποιοδήποτε κουτί έχετε στο σπίτι (εγώ χρησιμοποιήσα ένα μαύρο κουτί ικέα).

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Ξεβιδώνετε το μανικιουρο μηχάνημα, βγάζετε τις λάμπες και το τροφοδοτικο, τα μοντάρετε όλα με λίγη hotglue στο κουτί ικέα, απλώνετε μια ανακλαστική επιφάνεια πάνω στο κουτί (mylar ή και αλουμινόχαρτο ακόμα) και voila μόλις αποκτήσατε ένα πάμφθηνο UV light box.

Στο κουτί που έφτιαξα εγώ, αποφάσισα να βάλω τις 2 λάμπες από την άλλη πλευρά του κουτιού, με αποτέλεσμα να μη φτάνουν τα καλώδια στο τροφοδοτικό. Η λύση είναι απλή φυσικά, έφτιαξα μια μικρή επέκταση με το κολητήρι για τα καλώδια που πηγαίνουν στην αλλη πλευρά. Τώρα περιμένω τα χημικά για τις κυανοτυπίες και τις πρώτες δοκιμές. (θα ανεβάσω και φωτογραφία κάποια στιγμή αργότερα :)