Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Αρχική σελίδα"

Από Αποεμπορευματοποίηση
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(λογαριασμο cypherpunks)
 
(2 ενδιάμεσες αναθεωρήσεις από 2 χρήστες δεν εμφανίζονται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Λοιπον 3η εβδομαδα που ξεκινησα να παιζω με τις κεραλοιφες, και τα αποτελεσματα είναι ενθαρρυντικά εως εντυπωσιακά. Πριν μπω σε λεπτομέρειες, να σας πω ότι προσπάθησα να φτιάξω αλοιφή αποτελεσματική αλλά και εύκολη στην επάλλειψη ( καθώς οι συνηθισμένες κεραλοιφές είναι πολύ σκληρές ), κ κυρίως να μην μπλέξω με δυσεύρετα υλικά κ περίπλοκες τεχνικές. είναι τέλεια για κάθε δέρμα , για το πρόσωπο κ τα χέρια
+
'''To wiki της αποεμπορευματοποίησης.'''
Η αρχική αναλογία που είχα ως μπούσουλα είναι
+
10 μέρη έλαιο
+
4-5 μέρη υδάτινο
+
3-3.5 μέρη κερί
+
όλα κατα βάρος
+
(αν βάλετε αιθέραια έλαια μην τα υπολογίστε σε τπτ από τα παραπάνω καθώς μιλάμε για σταγόνες που δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα)
+
τώρα αναλόγως της συστάσεως που θέλετε μπορείτε να παίξετε ελαφρώς με τις αναλογίες.
+
Στο υδάτινο στοιχείο συνυπολογίζονται το ροδόνερο, το αποσταγμένο νερό, το ζελ αλόης καθώς κ τα αλκοολικά διαλύματα (βάματα). τα τελευταία δεν “σπάνε” την αλοιφή.
+
Στα έλαια κάντε ότι μείξη σας αρέσει, εγώ είχα ως βάση ισόποσο μέρη ελαιόλαδου ( απλό, ή εμποτισμένο με βότανα) και αμυγδαλελαιου. Το τελευταίο είναι πιο απαλό και επίσης βοηθά το δέρμα.
+
  
Εκτέλεση
+
Αυτό που βλέπετε είναι ένα wiki που έχει στόχο να κάνουμε την πλάκα μας και ταυτόχρονα να εξετάσουμε μερικές ιδέες και τεχνικές. Η γενικότερη ομπρέλα κάτω από την οποία βρίσκεται αυτό το wiki ονομάζεται απο-εμπορευματοποίηση.
  
1.Σε μπεν μαρί ( δηλαδή μεγαλύτερο σκεύος με ζεστό νερό) βάλτε ένα σκεύος που σας βολεύει, καλύτερα αρκετά μεγαλύτερο από την αλοιφή που θα φτιάξετε, για να μην ξεπατωθείτε στο καθάρισμα της κουζίνας.  
+
Η απο-εμπορευματοποίηση είναι μια διαδικασία, στόχος της οποίας είναι να αντιστρέψει την πορεία εμπορευματοποιήσης του κόσμου που ζούμε. Και αυτή η διαδικασία είναι σημαντική, διότι θα μας επιτρέψει να ελέγjουμε περισσότερο τις ζωές μας προς τις διαδρομές εκείνες που επιθυμούμε.
2. Βάζετε πρώτα το κερί , που λιώνει σιγά σιγά.
+
2α Αν θέλετε να προσθέσετε και μέλι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή ( έβαλα μια κουταλιά της σούπας για ένα βαζάκι ~ 300 ml αλοιφής). αυτό είναι προαιρετικό.
+
3 Μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας έντονα με πηρουνάκι , σαν ενσωματωθεί , βάζουμε κ το άλλο λάδι, πάντα ανακατεύοντας.
+
4.όταν ενσωματωθεί κ αυτό, αποσύρουμε από τη φωτιά το σκεύος μας και προσθέτουμε τα υδάτινα στοιχεία, πάντα ανακτεύοντας.  
+
5.Στο τέλος βάζουμε αν θέλουμε τα αιθέραια έλαια, και βιταμίνη ε..
+
6.όσο είναι ζεστό το μεταφέρουμε σε βαζάκι, κλείνουμε το καπάκι και το κουνάμε πολύ δυνατά για 1’( αυτό το κολπάκι είδα να βοηθά στο να φαίνεται πιο ομοιογενής η αλοιφή)
+
  
Τιπς
+
Οκέι, ακούγεται λίγο θολό αυτό, αλλά γι' αυτό υπάρχει ολόκληρο το wiki (και ένα κομμάτι του μπλογκ), για να το κάνει (ελπίζω) λιγότερο θολό. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το τι είναι εμπορευματοποίηση και γιατί είναι σημαντική η αντιστροφή της, μπορείτε να ξεκινήσετε από [http://www.techiechan.com/?p=1597 εδώ]. Αυτό το wiki έχει αρκετές καταβολές στον [http://www.techiechan.com/?p=1514 μαγικό κόσμο της τεχνικής], μια σειρά από άρθρα που τα έγραψα (εγώ, η δικτάτωρ techiechan) τον τελευταίο καιρό και τα οποία προσπαθούν να προσεγγίσουν ένα αξεδιάλυτο πρόβλημα:
Μην απογοητευτείτε αν όσο είναι ζεστό το μείγμα ειναι νερουλό, γτ με το που πήξει .. θα πήξει :) Αν παρόλαυτα θέλετε να επέμβεται γτ είναι υδαρή , τότε βάζετε λίγο κερί σε μπεν μαρί κ σαν λιώσει βάλτε από πάνω την αλοιφή σας κ ανακατέψτε. Αν βγήκε σφιχτή τότε λιώστε την αλοιφή σε μπεν μαρί κ βάλτε υγρό στοιχείο επιπλέον κ ανακτέψτε
+
Ακόμα πιο απαλή υφή είχα όταν χρησιμοποίησα το ηλεκτρικό σύρμα αυγού, αλλά είχα κάνει πουτάνα την κουζίνα.
+
Δυστυχώς η ομοιογενοποίηση δεν είναι πλήρης, δηλαδή σαν βάλετε το δάχτυλο στο βάζο ιδρώνει η αλοιφή ( σαν να φεύγει το νερό της ), κ όταν τη μετέφερα από το μεγάλο βάζο σε μικρότερα βαζάκια έβγαινε αρκετό υγρό. αν σας ενοχλεί στην εμφάνιση τότε απλά βάζετε το βάζο με την αλοιφή σε αρκετά ζεστό νερό ( κλειστό εννοείτε) για κανα 2 λεπτάκια κ επανλάβετε το 6ο βήμα.
+
Να ευχαριστίσω τις συνταγές της πανωραίας που ψιλοχοντροαντέγραψα
+
http://mystikapanoraias.blogspot.gr/2012/03/blog-post_382.html
+
  
Στην πρώτη αλοιφή που έφτιαξα, που ήταν για αλλεργίες, έκζεμα, ακμή, το ελαιόλαδο μου ηταν το μισό εκχύλισμα από χαμομήλι καλέντουλα αχίλλεια, κ το άλλο μισό σπαθόλαδο. το υδάτινο στοιχειο ήταν μισό ροδόνερο κ μισό τσαί από τα παραπάνω βότανα.Αυτή την έδωσα σε έναν φίλο για το έκζεμα κ τον βοηθά μέχρι στιγμής ( και έχει τέλεια μυρωδιά)
+
Πως μπορούμε να ζήσουμε καλά μέσα σ' έναν κόσμο που δεν μπορούμε να ορίσουμε παρα μόνο σε ελάχιστα μικρές συνιστώσες του.  
Στη δεύτερη έβαλα λίγο μέλι κ αντί για τσαι βοτάνων έβαλα ζελ αλόης που έστειψα μέσα σε τουλπάνι ( να’αναι καλά η ρωσίδα γιαγιάκα που βρήκα στο youtube κ αντέγραψα γτ το αγγλόφωνο νετ είναι γεμάτο από δυσεκτελέσιμες προτάσεις ). Αυτή την έδωσα στις κυρίες κ έγινε ανάρπαστη.
+
την τρίτη την έκανα πιο σφιχτή κ πρόσθεσα διάφορα αιθέραια έλαια, σπαθόλαδο,βάμμα πρόπολης κ βάμμα maclura pomifera * και είναι για εντριβές για μυικούς αρθριτικούς πόνους . Τα αιθέραια έλαια θα τα αντικαταστήσω σύντομα με εκχύλισμα βοτάνων σε ελαιόλαδο ή τσίπουρο , γτ δεν εμπιστεύομαι αυτά που βρίσκονται στο εμπόριο.
+
  
 +
Στόχος της απο-εμπορευματοποίησης (από εδώ και πέρα α/ε) είναι να αυξήσουμε την ποσότητα και την ποιότητα των συνιστωσών που μπορούμε να ορίσουμε, ως άτομα, ως οικογένειες και ως κοινότητες. Δεν έχει σε καμία περίπτωση φιλοδοξία να αποτελέσει την απάντηση για τη ζωή, το σύμπαν και τα πάντα (αυτή άλλωστε υπάρχει και είναι 42).
  
*είναι ένα δέντρο που χρησιμποείται σαν καλλωπιστικό, κ έχει στη θεσσαλονίκη στο πάρκο δίπλα στο βασιλικό θέατρο, στο λευκό πύργο ανάμεσα στα πεύκα καθώς κ στα πανεπιστήμια. οι καρποί του πέφτουνε τέλη οκτώμβρη χάμω, κ κανείς δεν τους μαζεύει γτ δεν είναι βρώσιμοι κ δεν τους ξέρουμε στην ελλάδα, από αυτό το βάμμα φτιάχνω αντικουνουπικό
+
Αυτό όμως με τη σειρά του δεν σημαίνει πως παραιτείται από το δικαίωμά της να εξετάζει ή να τσαλαβουτά στο τι επιπτώσεις μπορεί να έχει μία πολύ μικρή ιδέα ή τεχνική σε μεγαλύτερα σύνολα, όπως τα κράτη.
 +
 
 +
Το wiki χωρίζεται σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Τις τεχνικές και τις ιδέες τις οποίες θεωρώ εξίσου σημαντικές. Εδώ οφείλω μια [[Οι_τεχνικές,_οι_ιδέες_και_οι_επαναστάσεις|εξήγηση]].
 +
 
 +
Και τώρα που τελείωσα με την εξήγηση, να πω και μερικά τεχνικά. Το wiki είναι ανοιχτό σε όλους εκείνους που θέλουν να συμμετάσχουν και να γράψουν σε αυτό, φτάνει να γραφτούν ως χρήστες στο wiki (για λόγους spam control κυρίως).
 +
 
 +
Όλο το περιεχόμενο βρίσκεται κάτω από την άδεια [http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ CC-BY-NC-SA] και πρόκειται για μια συλλογική δουλειά. Αυτό, όμως, δεν αναιρεί το δικαίωμα μου ως δικτάτορα, απόλυτου ανεύθυνου άρχοντα και δυνάστη, πατέρα, μητέρα και κυρίου να πειράζω το περιεχόμενο και τη μορφή κατά τη δικτατορική μου θέληση.
 +
 
 +
Καθώς όμως είμαι μία δικτάτωρ με κατανόηση, καταλαβαίνω πως αυτές οι αλλαγές μπορεί να μην είναι σε όλους επιθυμητές. Έτσι, έχω σκεφτεί την εξής λύση, κλεμμένη από την κοινότητα του ανοιχτού λογισμικού. Κάθε χρήστης που δεν συμφωνεί με τις αλλαγές σε σημείο που να θέλει να μου κοπανήσει το κεφάλι στον τοίχο, μπορεί να ζητήσει μια κόπια του wiki προκειμένου να την κάνει ό,τι θέλει. Αυτό είναι το λεγόμενο forking το οποίο γλυτώνει το κεφάλι μου από υψηλές επιταχύνσεις απέναντι σε τοίχους και διασφαλίζει τον καθένα που συμμετέχει, ότι η δουλειά που θα ρίξει δεν θα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης με τρόπους που ο ίδιος δεν συμφωνεί.
 +
 
 +
Μια άλλη τεχνική διαφορά από τη wikipedia είναι η εξής. Καθώς παρά τις καλές μας προθέσεις το wiki δεν θα περιέχει λήμματα για τα πάντα, είναι πολύ πιο εύκολη η περιήγησή του με βάση τις θεματικές ενότητες που βρίσκονται στο sidebar.
 +
 
 +
Το wiki χρειάζεται μερικούς adminηδες εκτός από εμένα, προκειμένου να διορθώνουν και να καλλωπίζουν τα άρθρα. Προκειμένου η δουλειά τους να μην είναι τόσο δύσκολη καλό θα ήταν πριν γράψετε ένα άρθρο να ρίξετε μια ματιά στο πως συντάσσεται ένα άρθρο.
 +
 
 +
  Σε περίπτωση που δεν θελετε να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό για να επεξεργαστήτε το wiki
 +
  μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χρήστη '''cypherpunks''' με συνθηματικό '''cypherpunks01'''
 +
 
 +
Και τώρα που λύσαμε τα βασικά ας πάμε στο fun part. Καλό βόλι και ευχαριστώ για τα ψάρια.
 +
 
 +
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση και με τη ρύθμιση παραμέτρων θα βρείτε στους συνδέσμους: [//meta.wikimedia.org/wiki/MediaWiki_localisation Οδηγίες για τροποποίηση του περιβάλλοντος εργασίας] και [//meta.wikimedia.org/wiki/MediaWiki_User%27s_Guide Εγχειρίδιο χρήστη].
 +
 
 +
Το Wiki στήθηκε και παραμετροποιήθηκε από τον Tsili που ειναι και υπεύθυνος για τα tutorial

Τελευταία αναθεώρηση της 00:20, 8 Δεκεμβρίου 2015

To wiki της αποεμπορευματοποίησης.

Αυτό που βλέπετε είναι ένα wiki που έχει στόχο να κάνουμε την πλάκα μας και ταυτόχρονα να εξετάσουμε μερικές ιδέες και τεχνικές. Η γενικότερη ομπρέλα κάτω από την οποία βρίσκεται αυτό το wiki ονομάζεται απο-εμπορευματοποίηση.

Η απο-εμπορευματοποίηση είναι μια διαδικασία, στόχος της οποίας είναι να αντιστρέψει την πορεία εμπορευματοποιήσης του κόσμου που ζούμε. Και αυτή η διαδικασία είναι σημαντική, διότι θα μας επιτρέψει να ελέγjουμε περισσότερο τις ζωές μας προς τις διαδρομές εκείνες που επιθυμούμε.

Οκέι, ακούγεται λίγο θολό αυτό, αλλά γι' αυτό υπάρχει ολόκληρο το wiki (και ένα κομμάτι του μπλογκ), για να το κάνει (ελπίζω) λιγότερο θολό. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το τι είναι εμπορευματοποίηση και γιατί είναι σημαντική η αντιστροφή της, μπορείτε να ξεκινήσετε από εδώ. Αυτό το wiki έχει αρκετές καταβολές στον μαγικό κόσμο της τεχνικής, μια σειρά από άρθρα που τα έγραψα (εγώ, η δικτάτωρ techiechan) τον τελευταίο καιρό και τα οποία προσπαθούν να προσεγγίσουν ένα αξεδιάλυτο πρόβλημα:

Πως μπορούμε να ζήσουμε καλά μέσα σ' έναν κόσμο που δεν μπορούμε να ορίσουμε παρα μόνο σε ελάχιστα μικρές συνιστώσες του.

Στόχος της απο-εμπορευματοποίησης (από εδώ και πέρα α/ε) είναι να αυξήσουμε την ποσότητα και την ποιότητα των συνιστωσών που μπορούμε να ορίσουμε, ως άτομα, ως οικογένειες και ως κοινότητες. Δεν έχει σε καμία περίπτωση φιλοδοξία να αποτελέσει την απάντηση για τη ζωή, το σύμπαν και τα πάντα (αυτή άλλωστε υπάρχει και είναι 42).

Αυτό όμως με τη σειρά του δεν σημαίνει πως παραιτείται από το δικαίωμά της να εξετάζει ή να τσαλαβουτά στο τι επιπτώσεις μπορεί να έχει μία πολύ μικρή ιδέα ή τεχνική σε μεγαλύτερα σύνολα, όπως τα κράτη.

Το wiki χωρίζεται σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Τις τεχνικές και τις ιδέες τις οποίες θεωρώ εξίσου σημαντικές. Εδώ οφείλω μια εξήγηση.

Και τώρα που τελείωσα με την εξήγηση, να πω και μερικά τεχνικά. Το wiki είναι ανοιχτό σε όλους εκείνους που θέλουν να συμμετάσχουν και να γράψουν σε αυτό, φτάνει να γραφτούν ως χρήστες στο wiki (για λόγους spam control κυρίως).

Όλο το περιεχόμενο βρίσκεται κάτω από την άδεια CC-BY-NC-SA και πρόκειται για μια συλλογική δουλειά. Αυτό, όμως, δεν αναιρεί το δικαίωμα μου ως δικτάτορα, απόλυτου ανεύθυνου άρχοντα και δυνάστη, πατέρα, μητέρα και κυρίου να πειράζω το περιεχόμενο και τη μορφή κατά τη δικτατορική μου θέληση.

Καθώς όμως είμαι μία δικτάτωρ με κατανόηση, καταλαβαίνω πως αυτές οι αλλαγές μπορεί να μην είναι σε όλους επιθυμητές. Έτσι, έχω σκεφτεί την εξής λύση, κλεμμένη από την κοινότητα του ανοιχτού λογισμικού. Κάθε χρήστης που δεν συμφωνεί με τις αλλαγές σε σημείο που να θέλει να μου κοπανήσει το κεφάλι στον τοίχο, μπορεί να ζητήσει μια κόπια του wiki προκειμένου να την κάνει ό,τι θέλει. Αυτό είναι το λεγόμενο forking το οποίο γλυτώνει το κεφάλι μου από υψηλές επιταχύνσεις απέναντι σε τοίχους και διασφαλίζει τον καθένα που συμμετέχει, ότι η δουλειά που θα ρίξει δεν θα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης με τρόπους που ο ίδιος δεν συμφωνεί.

Μια άλλη τεχνική διαφορά από τη wikipedia είναι η εξής. Καθώς παρά τις καλές μας προθέσεις το wiki δεν θα περιέχει λήμματα για τα πάντα, είναι πολύ πιο εύκολη η περιήγησή του με βάση τις θεματικές ενότητες που βρίσκονται στο sidebar.

Το wiki χρειάζεται μερικούς adminηδες εκτός από εμένα, προκειμένου να διορθώνουν και να καλλωπίζουν τα άρθρα. Προκειμένου η δουλειά τους να μην είναι τόσο δύσκολη καλό θα ήταν πριν γράψετε ένα άρθρο να ρίξετε μια ματιά στο πως συντάσσεται ένα άρθρο.

  Σε περίπτωση που δεν θελετε να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό για να επεξεργαστήτε το wiki
  μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χρήστη cypherpunks με συνθηματικό cypherpunks01

Και τώρα που λύσαμε τα βασικά ας πάμε στο fun part. Καλό βόλι και ευχαριστώ για τα ψάρια.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση και με τη ρύθμιση παραμέτρων θα βρείτε στους συνδέσμους: Οδηγίες για τροποποίηση του περιβάλλοντος εργασίας και Εγχειρίδιο χρήστη.

Το Wiki στήθηκε και παραμετροποιήθηκε από τον Tsili που ειναι και υπεύθυνος για τα tutorial