Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Μαρμελαδα και ποτο βατομουρο"

Από Αποεμπορευματοποίηση
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με ' Κατηγορία:Αποεμπορευματοποίηση_(Τεχνικές) Ας δουμε πως φτιαχνουμε μαρμελαδα και ποτο απ...')
 
μ (Τόνους)
 
(Μία ενδιάμεση αναθεώρηση από ένα χρήστη δεν εμφανίζεται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
[[Κατηγορία:Αποεμπορευματοποίηση_(Τεχνικές)]]
 
  
Ας δουμε πως φτιαχνουμε μαρμελαδα και ποτο απο βατομουρα χρησιμοποιωντας τα ιδια βατομουρα και για το ποτο και για τη μαρμελαδα.  
+
Ας δούμε πως φτιάχνουμε μαρμελάδα και πότο από βατόμουρα χρησιμοποιώντας τα ίδια βατόμουρα και για το πότο και για τη μαρμελάδα.  
  
Πολλοι φτιαχνουν τη μαρμελαδα βατομουρο με τα κουκουτσια μεσα. Επειδη αυτο μου τη σπαει αλλα και επειδη θελω να φτιαξω και ποτο με τα ιδια φρουτακια περνουμε ενα τουλι (αυτο που τυλιγουν τα κουφετα στις μπομπονιερες), το απλωνουμε μεσα σε ενα σουρωτηρι και ριχνουμε μεσα τα βατομουρα. Κατω απο το σουρωτηρι βαζουμε ενα δοχειο μεσα στο οποιο θα μαζεψουμε το χυμο του βατομουρου. Μετα πιεζουμε με τα χερακια μας `η με οτι μας βολευει τα βατομουρα και μαζευουμε το χυμο. Αυτο το κανουμε για να μην εχει κουκουτσια η μαρμελαδα αλλα και γιατι τα ξεζουμισμενα βατομουρα ειναι η βαση για το ποτο μας.Το χυμο τον βαζουμε σε μια κατσαρολιτσα με την αναλογη ποσοτητα ζαχαρης, συνηθως κατι λιγοτερο απο τη μιση ποσοτητα του φρουτου (δοσομετρητες και φασματογραφους για αυτους που φτιαχνουν το lsd που λεγαμε αλλου), και βαζουμε την κατσαρολιτσα στη φωτια οπου ανακατευουμε τακτικα μεχρι να πηξει. Γνωμη μου ειναι πως η ιδανικη μαρμελαδα ειναι αυτη που ειναι αρκετα πηχτη αλλα που μπορει να χαρακτηριστει και ''τρεχτη''. Προσοχη μονο μη το παρακανετε και την καψετε.
+
Πολλοί φτιάχνουν τη μαρμελάδα βατόμουρο με τα κουκούτσια μέσα. Επειδή αυτό μου τη σπάει άλλα και επειδή θέλω να φτιάξω και ποτό με τα ίδια φρουτάκια παίρνουμε ένα τούλι (αυτό που τυλίγουν τα κουφέτα στις μπομπονιέρες), το απλώνουμε μέσα σε ένα σουρωτήρι και ρίχνουμε μέσα τα βατόμουρα. Κάτω από το σουρωτήρι βάζουμε ένα δοχείο μέσα στο οποίο θα μαζέψουμε το χυμό του βατόμουρου. Μετά πιέζουμε με τα χεράκια μας `η με ότι μας βολεύει τα βατόμουρα και μαζεύουμε το χυμό. Αυτό το κάνουμε για να μην έχει κουκούτσια η μαρμελάδα αλλά και γιατί τα ξεζουμισμένα βατόμουρα είναι η βάση για το ποτό μας.Το χυμό τον βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα με την ανάλογη ποσότητα ζάχαρης, συνήθως κάτι λιγότερο από τη μισή ποσότητα του φρούτου (δοσομετρητές και φασματογράφους για αυτούς που φτιάχνουν το lsd που λέγαμε αλλού), και βάζουμε την κατσαρολίτσα στη φωτιά όπου ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να πήξει. Γνώμη μου είναι πως η ιδανική μαρμελάδα είναι αυτή που είναι αρκετά πηχτή αλλά που μπορεί να χαρακτηριστεί και ''τρεχτή''. Προσοχή μόνο μη το παρακάνετε και την κάψετε.
Ταυτοχρονα μεχρι να βρασει η μαρμελαδα για να φτιαξουμε το ποτο περνουμε βαζα `η μπουκαλια με φαρδυ στομιο, βαζουμε περιπου δυο δαχτυλα ζαχαρη, τα ξεζουμισμενα βατομουρα, λιγη κανελα και οσο τσιπουρο `η ρακη χωραει. Τα κλεινουμε και τα αφηνουμε στον ηλιο αλλα και σε καποιο ζεστο σημειο πχ κοντα στο τζακι για σαραντα μερες περιπου. Τελος το περιεχομενο απο το βαζο το σουρωνουμε και το βαζουμε στο μπουκαλι που θελουμε να εχουμε το ποτο μας.
+
Ταυτόχρονα μέχρι να βράσει η μαρμελάδα για να φτιάξουμε το ποτό παίρνουμε βάζα ή μπουκάλια με φαρδύ στόμιο, βάζουμε περίπου δυο δάχτυλα ζάχαρη, τα ξεζουμισμένα βατόμουρα, λίγη κανέλα και όσο τσίπουρο ή ρακή χωράει. Τα κλείνουμε και τα αφήνουμε στον ήλιο αλλά και σε κάποιο ζεστό σημείο πχ κοντά στο τζάκι για σαράντα μέρες περίπου. Τέλος, το περιεχόμενο από το βάζο το σουρώνουμε και το βάζουμε στο μπουκάλι που θέλουμε να έχουμε το ποτό μας.
  
  
ΥΓ  ο χυμος του βατομουρου ειναι πολυ ωραιος και αντιοξειδωτικος. Επισης βαφει γιατι εχει χρωστικη.[[Κατηγορία:Αποεμπορευματοποίηση_(Τεχνικές)]]
+
Υ.Γ. Ο χυμός του βατόμουρου είναι πολύ ωραίος και αντιοξειδωτικός. Επίσης βάφει γιατί έχει χρωστική.[[Κατηγορία:Αποεμπορευματοποίηση_(Τεχνικές)]]

Τελευταία αναθεώρηση της 15:55, 29 Απριλίου 2015

Ας δούμε πως φτιάχνουμε μαρμελάδα και πότο από βατόμουρα χρησιμοποιώντας τα ίδια βατόμουρα και για το πότο και για τη μαρμελάδα.

Πολλοί φτιάχνουν τη μαρμελάδα βατόμουρο με τα κουκούτσια μέσα. Επειδή αυτό μου τη σπάει άλλα και επειδή θέλω να φτιάξω και ποτό με τα ίδια φρουτάκια παίρνουμε ένα τούλι (αυτό που τυλίγουν τα κουφέτα στις μπομπονιέρες), το απλώνουμε μέσα σε ένα σουρωτήρι και ρίχνουμε μέσα τα βατόμουρα. Κάτω από το σουρωτήρι βάζουμε ένα δοχείο μέσα στο οποίο θα μαζέψουμε το χυμό του βατόμουρου. Μετά πιέζουμε με τα χεράκια μας `η με ότι μας βολεύει τα βατόμουρα και μαζεύουμε το χυμό. Αυτό το κάνουμε για να μην έχει κουκούτσια η μαρμελάδα αλλά και γιατί τα ξεζουμισμένα βατόμουρα είναι η βάση για το ποτό μας.Το χυμό τον βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα με την ανάλογη ποσότητα ζάχαρης, συνήθως κάτι λιγότερο από τη μισή ποσότητα του φρούτου (δοσομετρητές και φασματογράφους για αυτούς που φτιάχνουν το lsd που λέγαμε αλλού), και βάζουμε την κατσαρολίτσα στη φωτιά όπου ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να πήξει. Γνώμη μου είναι πως η ιδανική μαρμελάδα είναι αυτή που είναι αρκετά πηχτή αλλά που μπορεί να χαρακτηριστεί και τρεχτή. Προσοχή μόνο μη το παρακάνετε και την κάψετε. Ταυτόχρονα μέχρι να βράσει η μαρμελάδα για να φτιάξουμε το ποτό παίρνουμε βάζα ή μπουκάλια με φαρδύ στόμιο, βάζουμε περίπου δυο δάχτυλα ζάχαρη, τα ξεζουμισμένα βατόμουρα, λίγη κανέλα και όσο τσίπουρο ή ρακή χωράει. Τα κλείνουμε και τα αφήνουμε στον ήλιο αλλά και σε κάποιο ζεστό σημείο πχ κοντά στο τζάκι για σαράντα μέρες περίπου. Τέλος, το περιεχόμενο από το βάζο το σουρώνουμε και το βάζουμε στο μπουκάλι που θέλουμε να έχουμε το ποτό μας.


Υ.Γ. Ο χυμός του βατόμουρου είναι πολύ ωραίος και αντιοξειδωτικός. Επίσης βάφει γιατί έχει χρωστική.